- 1 2 3 -

International Cookbook


Vegetable salad with bread and garlic-herb butter

Posted by fufici on 20. 10. 2013 13:31  •   • 

Dish history

Ingredients

Ingredience: 15x radish 1x cucumber 2x orange peppers ? lettuce 1 spoon balsamic fresh baguette with garlic-herb butter

Recipe

1. We cut for small pieces washed radishes and we give it to the medium bowl.

2. We'll wash cucumber, cut for small pieces and add to the radish

3. We rid orange peppers of their top, rinse under water and cut in half. A cut it into medium sized pieces.

4. Lettuce, rinse under water and cut in half to half. One half wrap and place in the fridge and the other half slice on tiny pieces.

5. We mix salad, add one spoon of balsamic and mix it again

  

6. Fresh baguette cut on a diagonal pieces and then anoint with garlic-herb butter

 

7. We give salad to the plate and we give two pieces of baguette

   

Own opinion

Zeleninový salát s bagetou a čenekovo-bylinkovou pomazánkou

Posted by fufici on 20. 10. 2013 13:21  •   • 

Dish history

Czech:

Ingredients

15x ředkvička,1x okurka, 2x oranžová paprika, ? hlávkového salátu, 1 lžíci balsamika a čerstvá bageta s česnekovo-bylinkovou pomazánkou

Recipe

Postup: 1. Umyté ředkvičky nakrájíme na malé kousky a dáme do středně velké mísy.

2. Umyjeme si okurku, nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy.

3. Z oranžové papriky odstraníme št’opku, opláchneme pod vodou a rozpůlíme ji. Nakrájíme ji na středně velké kusy.

4. Hlávkový salát opláchneme vodou a rozpůlíme na dvě půlky. Jednu půlku zabalíme a dáme do lednice a druhou nakrájíme na malinkaté kousky.

5. Salát promícháme a přidáme jednu lžíci balsamika a znovu promícháme

6. Čerstvou bagetu nakrájíme na šikmé kousky a namažeme česnekovo-bylinkovou pomazánkou

7. Salát dáme na talíř a k tomu dáme dva kousky namazané bagety

Own opinion

Chicken with stuffing, mashed potatoes and cucumber salad

Posted by fufici on 20. 10. 2013 12:35  •   • 

Dish history

English:

Ingredients

whole chicken potatoes spring onion three rolls milk butter two egg yolk two egg white salt garlic parsley sausage (St. Wenceslas) two cucumbers water sugar vinegar

Recipe

Stuffing :

1) We cut into pieces three rolls , soaked in milk, butter and two egg yolks .

2)We cut into small pieces of parsley.

3)We also cut into small pieces and add the sausage St. Wenceslas.

4)Ee whipped two egg whites.

5)We stir and add salt.

Potatoes :

6)We scraped potatoes and cut into small pieces.

7). We give potatoes in a pot with salted water and cook .Potatoes boil about 20 minutes.

8)Until then finish cooking the potatoes ,we poking potatoes and add the chopped spring onions .

Chicken :

9)Rinse chicken and stuffing we put inside the chicken.

10)We must sew this hole.

11)We bake chicken for two hours. We bake chicken in butter and pour water.

12)Chicken sprinkle with cumin.

Cucumber salad :

13)We grated two cucumbers.

14)We add 2-3 spoons vinegar.

15)We pour two glasses of water and add three coffee spoons sugar.

Drink : Raspberry juice

 

               

Good paste!!!

Own opinion

Kuře plněné nádivkou,se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

Posted by fufici on 20. 10. 2013 12:23  •   • 

Dish history

Ingredients

celé kuře, brambory, jarní cibulka, tři rohlíky, mléko, máslo, dva žloutky, dva bílky, sůl, česnek, petržel, klobása ( Svatováclavská ), dvě okurky, voda, cukr, ocet

Recipe

Nádivka :

1)Nakríjíme na malá kousky tři rohlíky,namočíme je v mléce,másle a dvou žloutkách.

2)Nakríjíme na drobno petžel.

3)Nakríjíme a přidáme svatováclavskou klobásu.

4)Vyšleháme dva bílky na sníh,který spojíme s ostatními přísadami.

5)Zamícháme a osolíme.

Brambory:

6)Oloupeme brambory a nakrájíme na menší kousky.

7)Brambory dáme do hrnce s vodou,osolíme a dáme vařit cca na 20 minut.

8)Až se brambory dovaří,tak je rozšťoucháme a přidáme nakrájenou jarní cibulku.

Kuře:

9)Do kuřete vložíme nádivku.

10)Kuřeti zašijeme ozvor.

11)Kuře pečeme cca 2 hodiny.Kuře pečeme na másle a podlíváme vodou.

12)Kuře posipeme kmínem.

Okurkový salát:

13)Nastrouháme dvě salátové okurky.

14)Přidáme 2-3 lžíce octa.

15)Nalejeme dvě sklenice vody a přidáme tři lžičky cukru.

Nápoj : Malinovka

Dobrou chuť !!!

Own opinion

Kuře plněné nádivkou,se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

Posted by fufici on 20. 10. 2013 12:23  •   • 

Dish history

Ingredients

celé kuře, brambory, jarní cibulka, tři rohlíky, mléko, máslo, dva žloutky, dva bílky, sůl, česnek, petržel, klobása ( Svatováclavská ), dvě okurky, voda, cukr, ocet

Recipe

Nádivka :

1)Nakríjíme na malá kousky tři rohlíky,namočíme je v mléce,másle a dvou žloutkách.

2)Nakríjíme na drobno petžel.

3)Nakríjíme a přidáme svatováclavskou klobásu.

4)Vyšleháme dva bílky na sníh,který spojíme s ostatními přísadami.

5)Zamícháme a osolíme.

Brambory:

6)Oloupeme brambory a nakrájíme na menší kousky.

7)Brambory dáme do hrnce s vodou,osolíme a dáme vařit cca na 20 minut.

8)Až se brambory dovaří,tak je rozšťoucháme a přidáme nakrájenou jarní cibulku.

Kuře:

9)Do kuřete vložíme nádivku.

10)Kuřeti zašijeme ozvor.

11)Kuře pečeme cca 2 hodiny.Kuře pečeme na másle a podlíváme vodou.

12)Kuře posipeme kmínem.

Okurkový salát:

13)Nastrouháme dvě salátové okurky.

14)Přidáme 2-3 lžíce octa.

15)Nalejeme dvě sklenice vody a přidáme tři lžičky cukru.

Nápoj : Malinovka

Dobrou chuť !!!

Own opinion

- 1 2 3 -
 

Realization by