Knedlíčková polévka - Dumpling soup

Posted by nasafood on 23. 10. 2013 20:14  •   •  Comments (0)  • 

  • KNEDLÍČKOVÁ POLÉVKA

    NA POLÉVKU

    • 1 l drůbežího vy?varu podlezákladního receptu • 1 větší mrkev, nakrájená • 1 cm silny? plátek celeru, nakrájeny? • 1 petržel, nakrájená • hrst nasekané petrželky

    NA KNEDLÍČKY

    • 100 g kuřecích jater, očištěny?ch • 30 g másla nebo tuku sebraného z vy?varu • 1 lžíce polohrubé mouky • 1 vejce • sůl a pepř • 1 stroužek česneku, prolisovany? • 1/2 lžičky majoránky • špetka muškátového oříšku • asi 100 g strouhanky z bílého pečiva

  •  


    Nejdříve uděláme knedlíčky. Všechny suroviny na ně, s vy?jimkou strouhanky, dejte do mixéru a promixujte dohladka. Pak postupně přidávejte strouhanku tak, abyste získali hmotu, ze které půjdou tvarovat knedlíčky (buď prsty, nebo pomocí dvou lžiček) přibližně o velikosti drobného vlašského ořechu.

    Vy?var přiveďte k varu, vhoďte do něj mrkev, celer, petržel a knedlíčky a asi 7 minut povařte. Nakonec do hrnce nasypte zelenou petrželku a podávejte.

  • DUMPLING SOUP

    WE NEED:

  • 1liter of chicken broth 1 carrot 1 small celery 1 parsley  

  • FOR THE DUMPLINGS:

  • 100g of liver 30g of butter 1 tablespoon of all purpose flour¨ 1 egg salt and pepper one clove of garlic little bit of marjoram little bit of nutmeg 100g of breadcrumbs Make the dumplings first by combining all the dumplings ingredients except a breadcrumbs in a medium bowl and mix well. When it is all mixed start adding breadcrumbs until you have a nice thick dough.

  •  

    Now we will make the soup:
  • Cut carrot, celery and the parsley into a small cubes and boil in the broth. Drop 1 heaping tablespoon of dough at a time into soup and repeat until all dough has been used. Cover and cook until dumplings are fluffy and cooked through, about 7 minutes. Serve with a fresh parsley. Bon appetite!!

Comments

(no comments)
Only registered user can add comment.
 

Realization by