Štůdl - Strudel

Posted by nasafood on 23. 10. 2013 20:41  •   •  Comments (0)  • 

Jablečný závin(Štrůdl)

1) Těsto

2) Na náplň di štrůdlu si připravíme 1kg jablek, z kterých oškrabeme slupku a poté nastrouháme na struhadle. Nastrouhaná jablka přesuneme do velké mísky, přidáme rozinky a zhruba 2 velké lžice skořice a 3 velké lžice třtinového cukru. Vše důkladně promícháme.

3) Polovinu náplně přesuneme na první polovinu těsta, druhou polovinu na druhou polovnu těsta. Štůdl sbalíme do tzv.“nohavice“.

4) Nakonec pomažeme obě “nohavice“ rozšlehaným vajíčkem. V troubě pečeme při 180°C po dobu 30ti minut

 

Šlehačka 

1) Mezitím co se štrůdl peče si připravíme šlehačku. Přelejeme smetanu do misky a šleháme pomocí šlehací metličky dokud se nezmění konzistence ze smetany na šlehačku.

2) Můžeme nechat šlehačku vychladit v ledničce, nebo(pokud hned servírujeme) ji můžeme přemístit do malé kemarické mističky a ozdobit rozmixovanými vlašskými ořechy.

Strudel

1) We need 1kg of apples for the filling of the strudel. We scrape the skin of and then grate the apples. We put the puree into the big bowl. Add the raisins and about 2 big spoons of cinnamon, 3 big spoons of brown sugar and mix all together

.

 

2) Put the filling on the dough and roll it into the classic shape of strudel(like a Swiss roll)

3) Then we smear the strudel with the whipped egg. We bake it for 30 minutes in preheated oven at180°C.

 

Whipping Cream

1) In the meantime, while the strudel is in the oven, we prepare the whipped cream.

2)Put the cream into a bowl and whip it with the whisk till it changes into a whipped cream.

3)We can put it in the fridge or (if we are serving) we can put it into a little pretty ceramic bowl and decorate it with chopped walnuts. Yummy!

Comments

(no comments)
Only registered user can add comment.
 

Realization by