Bábovka-Sponge cake-Bizcocho

Posted by sabuja on 17. 10. 2013 12:16  •   • 

Dish history

Czech: Tento dezert je nejčastější a nejoblíbenější dezert čechů.

English: This dessert is the most common and most popular dessert Czechs.

Espaňol: Este postre es el más común y checos postre más popular.

Ingredients

Czech:3 vejce, 35 dkg cukru písku, 45 dkg polohrubé mouky, půl prášku do pečiva, 1-2 dl oleje 3/4 skleničky vody 2 llžíce kakaa English:3 eggs 35 ounces of sugar sand, 45 ounces of flour, half of baking powder, 1-2 dl oil 3/4 cups of water 2 tablespoons Espaňol: 3 huevos 35 oz de arena de azúcar, 45 oz de harina, la mitad de la levadura en polvo, 1-2 dl de aceite 3/4 taza de agua 2 cucharadas de cacao

Recipe


Czech: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

English: Break eggs and separate the yolks from the whites. All loose mix ingredients in a bowl. Add the three egg yolks, oil and glass cup of hot water. All stir. The snow Whip egg whites and fold into batter. Depending on your taste you can add raisins, nuts or coconut.

About 2/3 Pour batter into a greased and sprinkled with flour form. In the remaining third of the dough add 2 tablespoons cocoa, stir and pour the batter into the form of light.

Patsy put in the preheated oven and bake for 20 minutes on the first 150 to 160 ° C. Then add to 180 ° C and dopékáme about 20-30 minutes. We try to stick if the inside is done.

Dump cake baking, sprinkle with sugar and serve.

Espaňol: Huevos romper y separar las yemas de las claras. Todos los ingredientes de la mezcla y flojas en un tazón. A?adir las tres yemas de huevo, el aceite y la taza vaso de agua caliente. Todos revuelva. El látigo claras de nieve y se pliegan en masa. Dependiendo de su gusto puede agregar pasas, nueces o coco.

Acerca de 2/3 Vierta la mezcla en un molde engrasado y espolvoreado con forma de harina. En el tercio restante de la masa, a?adir 2 cucharadas de cacao, remover y verter la mezcla en forma de luz.

Patsy poner en el horno precalentado y hornear durante 20 minutos en los primeros 150 a 160 ? C. A continuación, a?ada a 180 ° C y dopékáme unos 20-30 minutos. Tratamos de seguir si el interior está hecho.

Volcado de hornear el pastel, espolvorear con azúcar y servir.

Own opinion

 

Realization by