nasafood




nasafood's new posts in blog

Arriving to Gran Canaria

Posted by nasafood on 02. 02. 2014 20:13  •   •  Comments (0)  • 

We dont mind the long jurney, because we fell in love with Gran Canaria the first second we stepped out of the AirPort. The lovely Miguel came to the AirPort to welcome us, than we had a ride to our hotel, which is actually really comfy and big. We were so tired, that we just quickly visited the village and than we came back to our new home for the next 6 days.

Štůdl - Strudel

Posted by nasafood on 23. 10. 2013 20:41  •   •  Comments (0)  • 

Jablečný závin(Štrůdl)

1) Těsto

2) Na náplň di štrůdlu si připravíme 1kg jablek, z kterých oškrabeme slupku a poté nastrouháme na struhadle. Nastrouhaná jablka přesuneme do velké mísky, přidáme rozinky a zhruba 2 velké lžice skořice a 3 velké lžice třtinového cukru. Vše důkladně promícháme.

3) Polovinu náplně přesuneme na první polovinu těsta, druhou polovinu na druhou polovnu těsta. Štůdl sbalíme do tzv.“nohavice“.

4) Nakonec pomažeme obě “nohavice“ rozšlehaným vajíčkem. V troubě pečeme při 180°C po dobu 30ti minut

 

Šlehačka 

1) Mezitím co se štrůdl peče si připravíme šlehačku. Přelejeme smetanu do misky a šleháme pomocí šlehací metličky dokud se nezmění konzistence ze smetany na šlehačku.

2) Můžeme nechat šlehačku vychladit v ledničce, nebo(pokud hned servírujeme) ji můžeme přemístit do malé kemarické mističky a ozdobit rozmixovanými vlašskými ořechy.

Strudel

1) We need 1kg of apples for the filling of the strudel. We scrape the skin of and then grate the apples. We put the puree into the big bowl. Add the raisins and about 2 big spoons of cinnamon, 3 big spoons of brown sugar and mix all together

.

 

2) Put the filling on the dough and roll it into the classic shape of strudel(like a Swiss roll)

3) Then we smear the strudel with the whipped egg. We bake it for 30 minutes in preheated oven at180°C.

 

Whipping Cream

1) In the meantime, while the strudel is in the oven, we prepare the whipped cream.

2)Put the cream into a bowl and whip it with the whisk till it changes into a whipped cream.

3)We can put it in the fridge or (if we are serving) we can put it into a little pretty ceramic bowl and decorate it with chopped walnuts. Yummy!

Knedlíčková polévka - Dumpling soup

Posted by nasafood on 23. 10. 2013 20:14  •   •  Comments (0)  • 

  • KNEDLÍČKOVÁ POLÉVKA

    NA POLÉVKU

    • 1 l drůbežího vy?varu podlezákladního receptu • 1 větší mrkev, nakrájená • 1 cm silny? plátek celeru, nakrájeny? • 1 petržel, nakrájená • hrst nasekané petrželky

    NA KNEDLÍČKY

    • 100 g kuřecích jater, očištěny?ch • 30 g másla nebo tuku sebraného z vy?varu • 1 lžíce polohrubé mouky • 1 vejce • sůl a pepř • 1 stroužek česneku, prolisovany? • 1/2 lžičky majoránky • špetka muškátového oříšku • asi 100 g strouhanky z bílého pečiva

  •  


    Nejdříve uděláme knedlíčky. Všechny suroviny na ně, s vy?jimkou strouhanky, dejte do mixéru a promixujte dohladka. Pak postupně přidávejte strouhanku tak, abyste získali hmotu, ze které půjdou tvarovat knedlíčky (buď prsty, nebo pomocí dvou lžiček) přibližně o velikosti drobného vlašského ořechu.

    Vy?var přiveďte k varu, vhoďte do něj mrkev, celer, petržel a knedlíčky a asi 7 minut povařte. Nakonec do hrnce nasypte zelenou petrželku a podávejte.

  • DUMPLING SOUP

    WE NEED:

  • 1liter of chicken broth 1 carrot 1 small celery 1 parsley  

  • FOR THE DUMPLINGS:

  • 100g of liver 30g of butter 1 tablespoon of all purpose flour¨ 1 egg salt and pepper one clove of garlic little bit of marjoram little bit of nutmeg 100g of breadcrumbs Make the dumplings first by combining all the dumplings ingredients except a breadcrumbs in a medium bowl and mix well. When it is all mixed start adding breadcrumbs until you have a nice thick dough.

  •  

    Now we will make the soup:
  • Cut carrot, celery and the parsley into a small cubes and boil in the broth. Drop 1 heaping tablespoon of dough at a time into soup and repeat until all dough has been used. Cover and cook until dumplings are fluffy and cooked through, about 7 minutes. Serve with a fresh parsley. Bon appetite!!

nasafood's new photos from photogallery





 

Realization by